×
ACTIVITEITEN > SPREKERS

Sprekers

Onderstaand tref je een overzicht van onze sprekers, klik op de naam van een spreker voor meer informatie.

 •    Jan Rotmans, Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid

  Prof.dr.ir. Jan Rotmans geldt zowel nationaal als internationaal als een autoriteit op het gebied van transities. Inmiddels heeft hij meer dan 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties op zijn naam staan. Hij bestudeert niet alleen de transitie, hij maakt ook haast met de uitvoering ervan. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar speelt daar ook een actieve rol in. Door het oprichten van ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en het mede oprichten van Zorgeloos, wil hij de transitie versnellen. Met zijn kennis wil hij graag de spelregels opstellen hoe deze transitie gerealiseerd kan worden en friskijkers en dwarsdenkers uit alle hoeken van de maatschappij bijeen brengen om op creatieve wijze samen het kantelpunt te bereiken. Tijdens het A&O fondsen festival neemt hij zijn publiek mee in de wereld van innovatie en digitalisering.
 •    Manon Ruijters, Hoogleraar Leren, Ontwikkelen en Gedragsverandering

  Het werk van Manon Ruijters kenmerkt zich door een wisselwerking tussen theorie en praktijk op het gebied van leren en ontwikkelen; van individu, teams en organisaties. Zij richt zich daarbij met name op vraagstukken rondom professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Ze ontwerpt voor diverse opdrachtgevers interventies, trajecten en programma’s die de ambities van mensen en organisaties helpen te realiseren. En ze begeleid teams om maximaal gebruik te maken van eigen en elkaars kwaliteiten. Ruijters is naast haar rol als adviseur ook werkzaam als lector aan de Aeres Hogeschool Wageningen. In Wageningen doet ze onderzoek naar professionele identiteit en organisatieontwikkeling. Daarnaast is ze verbonden aan de VU. Hier is ze mede verantwoordelijk voor de Basisopleiding verandermanagement, de MSc Verandermanagement en aanverwant onderzoek aan de School of Business and Economics.
 •    Jef Staes, Innovatie-expert en eigenaar van Red Monkey Company

  Rode apen en passieloze schapen? Jef Staes maakt met zijn verhalen furore in België en Nederland. Hij is expert op het gebied van organisatie- en cultuurinnovatie en verandering. Inmiddels richtte hij Red Monkey Company op om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en processen. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu op executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te veranderen en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject. Talrijke metaforen vertellen je een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voorstaan.
 •    Lambert Verheijen, Dijkgraaf van het Waterschap Aa en Maas

  Dagvoorzitter van het A&O fondsen festival is Lambert Verheijen, in het dagelijks leven dijkgraaf van het Waterschap Aa en Maas. Als voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur vertegenwoordigt hij het waterschap in diverse externe bestuurlijke overleggen en stuurgroepen. Daarnaast is hij namens de PvdA lid van de Eerste Kamer. Voorheen was Verheijen onder andere gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant en fractielid Provinciale Staten Noord-Brabant. Lambert Verheijen is van huis uit socioloog.
 •    Kilian Wawoe, Schrijver Het Nieuwe Beoordelen en Belonen

  Tijdens het A&O fondsen festival neemt Dr. Kilian Wawoe de deelnemers mee in de wereld van beoordelen en belonen. Of eigenlijk: de zin en onzin van het belonen en beoordelen van medewerkers. Wawoe deed zeven jaar onderzoek naar hoe organisaties medewerkers beoordelen en belonen. Zijn conclusie? Organisaties zetten vaak belonen en beoordelen in terwijl ze daarmee helemaal niet het gewenste effect bereiken. Zo resulteert meer betalen niet tot betere prestaties en veel medewerkers ervaren het beoordelingsgesprek als nutteloos. In deze lezing geeft Wawoe zijn publiek concrete tips over hoe je meer uit medewerkers kunt halen, zonder extra te betalen. Dr. Kilian W. Wawoe was tot zijn vertrek bij de ABN-AMRO Bank in 2010 werkzaam in verschillende Human Resources functies in o.a. Nederland, België, Monaco en India. Naast consultant en veelgevraagd spreker is hij als docent Human Resources verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In zijn werk richt hij zich op het verbeteren van medewerker prestaties.
mojoimagealt-5610-alt

mojoimagealt-5447-alt

mojoimagealt-5448-alt

1931 Congrescentrum Brabanthallen

Oude Engelenseweg 1
5222 AA 's-Hertogenbosch
T: 088 900 333

E: info@1931.nl
W: www.1931.nl

 
 

A+O fonds Gemeenten
www.aeno.nl

A&O-fonds Waterschappen
www.aenowaterschappen.nl

A&O-fonds Provincies
www.aenoprovincies.nl