×
ACTIVITEITEN > SPELLEN

Spellen op inschrijving

Nieuw tijdens deze editie van het A&O fondsen festival is dat we de bezoekers een ‘spellenstraat’ aanbieden. Hierin bieden we diverse korte interactieve activiteiten met een link naar de actualiteit van gemeenten, provincies en waterschappen. 

Speel het Passiespel en ontdek welk type jij bent!

Wat was jouw passie, ambitie en/of droom om het werk te gaan doen wat je nu doet? Met het passiespel ontdek je op een ludieke manier welk type mens jij bent en waar jouw passie ligt. Het spel bestaat uit allerlei actieve en ludieke opdrachten en levert inzicht in drijfveren en talenten. Ben jij de Nannie die zonder openheid en vertrouwen geblokkeerd raakt? De Levensgenieter die in een omgeving met kaders niet kan functioneren? Of ben jij de Perfectionist die een ongelofelijke energie krijgt en één doel voor ogen heeft? Of ben je toch de Best Friend Forever die geïnspireerd raakt door gesprekken met mensen uit het werkveld? Na het passiespel heb je de handvatten om na te denken over een volgende stap in je werk.

Participatiespel

We kennen allemaal de ‘Participatiewet’ en wat voor opdracht deze wet ons meegeeft, in onze rol als bijvoorbeeld ambtenaar, jobcoach, bestuurder, werkgever of werkzoekende. Maar wat is naast de platte wetstekst en de concrete opdracht nu de praktijk, de beleving van de Participatiewet? Ga met je mede Participatie Pioniers op reis en ontdek het! In dit bordspel ervaar, discussieer en participeer jij erop los, om uiteindelijk met een dieper begrip van de bedoeling van de wet het bord te verlaten. 

Loopbaanankerspel

Mensen willen kunnen groeien in hun carrière, maar het is niet eenvoudig om de stappen die daarvoor nodig zijn ook daadwerkelijk te zetten. Want wat doe je als mensen zelf niet goed weten waar ze naartoe willen of welke drijfveren aan hun ambitie ten grondslag liggen? Het Loopbaanankersspel, gebaseerd op de loopbaanankers van Edgar Schein, kan op een laagdrempelige manier helpen in het aangaan van het goede gesprek hierover! Als leidinggevende of P&O'er kun je, door het voor de medewerkers inzichtelijker te maken, de carrièreperspectieven verbeteren. Dat motiveert je medewerkers en zorgt dat de afdeling én de organisatie als geheel meer resultaat boekt. Want wie lekker in z'n loopbaan zit, is ook lekker aan het werk.

Bepaal je eigen koers met de koerskaart!

Hoe geef je richting aan je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan? Ontdek het in dit interactieve vragenspel dat onder meer wordt gebruikt bij de Provincie Drenthe. In groepjes van maximaal zes personen ga je samen in gesprek en ontdek je hoe je jouw koers bepaalt.

Het Nieuwe Samenspel

Maak kennis met “Het Nieuwe Samenspel” uit Zeeland!
Door het spelen van dit spel leren stakeholders van een project elkaar en ieders wensen en kwaliteiten eerst kennen, voordat zij inhoudelijk met een project aan de slag gaan. Tussentijds ondersteunt het spel je om te reflecteren op ‘hoe het in het project en met elkaar gaat’, en na afloop om de successen te vieren en lessen te leren voor nieuwe projecten. Dit alles helpt bij de samenwerking in het project: zowel om tot concrete resultaten te komen, als om samenspel-vaardigheden te stimuleren. Met dit spel (Serious Game) geeft de gemeente Terneuzen met haar ontwikkelpartners op innovatieve wijze vorm aan de participatiesamenleving. Namelijk door met bestaande, nieuwe en tot nu toe ongebruikelijke stakeholders samen te ‘spelen’, te experimenteren, te leren en samen te doen, rond concrete lokale vraagstukken. Het spel bevat 3 materialensets voor de verschillende fasen in een project: opstarten, voortgang en evaluatie. Het spel komt begin 2019 beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is.

Ook kun je de gehele dag langslopen in de spellenstraat bij de volgende spellen: 

Praatpaal

De gele praatpalen van de ANWB deden jaren lang dienst als reddingsboei voor mensen met pech langs de snelweg. Op het A&O fondsen festival staat een originele A&O Loopbaan praatpaal. Heb jij een loopbaanvraag? Met een druk op de knop maak je contact met een echte loopbaanprofessional en krijg je antwoord op al jouw loopbaanvragen.

Rad van Fortuin:

Voor velen een herinnering uit de oude doos. Draai aan het Rad van Fortuin en win mooie prijzen. Durf jij het aan?

Koerskaarten:

Veel collega’s zetten koerskaarten in voor allerlei onderwerpen. De koerskaart is een dialooginstrument wat je makkelijk op tafel legt. Je beantwoordt met een paar collega’s in korte tijd een aantal vragen. Hierdoor kom je snel tot de kern. Op het A&O fondsen festival ligt een aantal koerskaarten om mee aan de slag te gaan. De onderwerpen zijn heel divers, zoals: burgerparticipatie, strategische personeelsplanning, duurzaamheid en gezond werk. Ga in gesprek met collega’s met een koerskaart naar keuze. 

Kwartetspel van de Waterschappen:

Het A&O-fonds Waterschappen heeft een kwartetspel ontwikkeld met het thema “Ontwikkelen in je werk". Speel dit kwartetspel en ervaar hoe het je verder helpt.

Virtual Reality

Ga jij de uitdaging aan om hoog boven de grond over een plank te lopen? Verleg je grenzen en ga de lucht in met de Virtual Reality Experience. 

Escape room

Los jij de puzzels op? En ontsnap jij op tijd? Ga de uitdaging aan en stap in de escape room. Deze escaperoom kun je alleen spelen tijdens de sessies.

mojoimagealt-5610-alt

mojoimagealt-5447-alt

mojoimagealt-5448-alt

1931 Congrescentrum Brabanthallen

Oude Engelenseweg 1
5222 AA 's-Hertogenbosch
T: 088 900 333

E: info@1931.nl
W: www.1931.nl

 
 

A+O fonds Gemeenten
www.aeno.nl

A&O-fonds Waterschappen
www.aenowaterschappen.nl

A&O-fonds Provincies
www.aenoprovincies.nl